Nissan Logo
Nissan.be website
L'AVENIR N.V.
FR | NL
Welkom
    Verhuur
    Historiek
    Facebook
Showroom
Atelier
Gamma
    Stadswagens
    Crossovers
    4x4
    Sportwagens
    Bedrijfsvoertuigen
Tweedehands
    Autoscout24
Speciale aanbiedingen
Routeplanner

 

 

Reeds drie generaties van de familie VERHAEGHE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam Albert VERHAEGHE, samen met zijn echtgenote, vanuit Brussel in Ieper wonen.  Hij vestigde er zich in de Haiglaan en begon de garage L'AVENIR.  Zoon Roland bleek niet weg te slaan bij de auto's en nam later met echtgenote Nicolle de zaak over.  Aanvankelijk werden de merken Skoda, Dodge, Neckar, Morris, MG en Rover verdeeld.  Maar hun echte gading vonden ze in Datsun (het latere Nissan), het merk dat vanaf 1971 onlosmakelijk met het bedrijf verbonden is. 

Ook zoon Pascal wordt aangestoken door het auto-virus en eind de jaren tachtig stapt hij samen met zijn vrouw Sabine in de zaak. 

Maar groeien doe je niet zomaar....

In 1989 wordt de zaak volledig verbouwd.  Een paar jaar later was men weer al aan   uitbreiding toe.  In 2002 werd de sloophamer gezet in de oude showroom en twee aanpalende huizen.  Een nieuwe showroom kon worden gebouwd.

 

 

 

 

 

 

In 2011 waren de bureaus aan vernieuwing toe. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om de werkplaats en toonzaal met elkaar te verbinden. Om parking te behouden moest weer een huis worden gesloopt.

 

 

 

 

Momenteel wordt de garage gerund door Pascal en Sabine, samen met vijf medewerkers.