COMING SOON: LIMITED EDITION JUKE KIIRO


Speciale Nissan JUKE Kiiro brengt opvallende verfijning naar compacte Crossover-segment

Aartselaar, 24 januari 2022 Nissan introduceert een speciale uitvoering van zijn compacte Crossover: de JUKE Kiiro. Daarmee bouwt Nissan voort op zijn erfgoed van vooruitstrevend design en gaat het tevens een samenwerking aan met Warner Bros. voor de première van de nieuwe Batman-film.

 Met de Kiiro – het Japanse woord voor geel – introduceert Nissan een speciale uitvoering van de JUKE in de nieuwe carrosseriekleur Ceramic Grey. Deze moderne kleur wordt gecombineerd met sierlijsten in een unieke, heldere, citroengele kleur aan de onderzijde van de bumpers en portieren. Deze kleurrijke accenten geven de Nissan JUKE Kiiro een extra dynamisch en uitdagend uiterlijk. Andere blikvanger is de aluminium afwerking langs de rand van de voorspoiler.

Het ontwerp van de 19-inch lichtmetalen wielen is hetzelfde als bij de topuitvoering Tekna, maar dan uitgevoerd in zwart om het ontwerp een unieke twist te geven.

Op de behuizing van de buitenspiegels en de rand van het dak is ook een verfijnd patroon zichtbaar, dat naar achter toe vervaagt alsof het door de rijsnelheid van de auto wordt weggeblazen.

Samenwerking met Batman-film

Voor de introductie van de JUKE Kiiro is Nissan een samenwerking aangegaan met Warner Bros. ter ondersteuning van de nieuwe Batman-film die op 2 maart 2022 in België in première gaat.

Het is één van de nieuwe films waar het komende jaar het meeste naar wordt uitgekeken, waarin Robert Pattinson en Zoё Kravitz de hoofdrol spelen. De Nissan JUKE Kiiro belichaamt de geest en is symbool van de ontwikkeling die Batman in de film doormaakt van bescheiden lid van de burgerwacht tot superheld.

De samenwerking komt tot uitdrukking in bioscopen en zal ondersteunt worden door een sterke media campagne.

Gele interieurdetails
De stoelen van de JUKE Kiiro zijn bekleed met hoogwaardig kunstleder in zwart met metallic grijs, afgewerkt met geel stiksel. Dat geldt ook voor de middenarmsteun, de middenconsole, de voorste deurpanelen en het zachte paneel over de breedte van het dashboard. Daarmee sluit het interieur fraai aan op de kleurencombinatie van het exterieur. Het aluminium plaatje op de middenconsole bij de transmissiehendel benadrukt dat het een speciale uitvoering betreft.

Al vanaf de introductie van de personalisatie-opties voor de oorspronkelijke Nissan JUKE weten we dat klanten de styling van de JUKE waarderen, evenals de manier waarop zijn persoonlijkheid zich leent voor speelse toevoegingen. Ons doel was om een speciale versie uit te brengen die er wel serieus uitziet met een extra gedurfde uitstraling, maar niet somber of saai. Ik ben ervan overtuigd dat de JUKE Kiiro een groot succes wordt’, zegt Arnaud Charpentier, Vice President Product Marketing Strategy voor Nissans AMIEO-regio.

De JUKE Kiiro is ontwikkeld door Nissan Design Europe in Londen dat beide generaties van de grensverleggende Crossover ontwierp, net als de baanbrekende Nissan QASHQAI. Nissan produceert de JUKE Kiiro in een gelimiteerde oplage, net als eerder met de speciale uitvoeringen Kuro (zwart) en Shiro (wit) van de vorige generatie JUKE.

Meer dan een fraai gezicht
Net als de andere uitvoeringen van de Nissan JUKE wordt de Kiiro aangedreven door een efficiënte en gretige 1,0-liter driecilinder benzinemotor. Die is voorzien van een turbo en levert een vermogen van 84 kW (114 pk) en een koppel van 200 Nm. Een handbediende zesversnellingsbak is standaard, terwijl een automaat met dubbele koppeling optioneel beschikbaar is.

De Nissan JUKE is rijkelijk voorzien van eenvoudig en intuïtief te bedienen technologieën. De veiligheidsvoorzieningen omvatten onder meer Intelligent Emergency Braking met herkenning van voetgangers en fietsers, Intelligent Speed Assist, Traffic Sign Recognition, Intelligent Lane Intervention, Rear Cross Traffic Alert en Blind Spot Intervention, Hiermee wordt de bestuurder gewaarschuwd als een ander voertuig schuilgaat in de dode hoek van de auto, terwijl de JUKE automatisch terugstuurt in de rijstrook om een aanrijding te voorkomen.

Het NissanConnect-infotainmentsysteem is voorzien van Apple CarPlayTM en Android AutoTM waarmee favoriete smartphone-apps kunnen worden via de geïntegreerde 8-inch touchscreen. De bestuurder heeft toegang tot TomTom Maps & Live Traffic. Het feit dat de JUKE compatible is met de Google Assistant biedt uitgebreide mogelijkheden voor bediening en opdrachten. De bestuurder kan bijvoorbeeld zijn bestemming naar het navigatiesysteem van de JUKE sturen met een gesproken opdracht aan hun smartphone.

Voor extra comfort is de JUKE Kiiro standaard uitgerust met het Cold Pack, bestaande uit onder andere verwarmbare voorstoelen en vooruit. Daarnaast zijn ook LED-mistlampen en parkeersensoren aan de voorzijde aanwezig. De gelimiteerde JUKE Kiiro staat vanaf maart 2022 in de Belgische Nissan-showrooms.