Historiek


Reeds vier generaties van de familie Verhaeghe

Tijdens de Tweede Wereldoorloog kwam Albert Verhaeghe, samen met zijn echtgenote, vanuit Brussel in Ieper wonen. Hij vestigde er zich in de Haiglaan en begon de garage L’AVENIR.
Zoon Roland bleek niet weg te slaan bij de auto’s en nam later met echtgenote Nicolle de zaak over. Aanvankelijk werden de merken Skoda, Dodge, Neckar, Morris, MG en Rover verdeeld.
Maar hun echte gading vonden ze in Datsun (het latere Nissan), het merk dat vanaf 1971 onlosmakelijk met het bedrijf verbonden was.

Ook zoon Pascal werd aangestoken door het auto-virus en eind de jaren tachtig stapt ook hij samen met zijn vrouw Sabine in de zaak.
Maar groeien doe je niet zomaar … In 1989 werd de zaak volledig verbouwd. Een paar jaar later was men weeral aan uitbreiding toe. In 2002 werd de sloophamer gezet in de showroom en twee aanpalende huizen. Een nieuwe showroom kon worden gebouwd.

In 2011 waren de bureaus aan vernieuwing toe. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om de werkplaats en toonzaal met elkaar te verbinden.
Om parking te behouden moest weer een huis worden gesloopt.

Met Anthony Verhaeghe en zijn vriendin Laura Willaert is hier intussen een vierde generatie aan zet. Het is die jonge generatie die de pas geopende garage in Roeselare runt.